Bij een grotere groep mensen kan het soms lastig zijn om een geschikt spel te vinden. Toch zijn er genoeg spellen beschikbaar die je met meer spelers kunt doen. In dit artikel vind je zes gezelschapsspellen geschikt voor grote groepen.

Weerwolven van wakkerdam (tot 23 spelers)

Weerwolven van wakkerdam

De weerwolven van wakkerdam kan gespeeld worden met 8 tot 23 spelers. Tijdens het spel pakt iedere speler een kaartje, hierop staat of hij/zij een weerwolf of een burger is. Tijdens het spel wordt geprobeerd om zoveel mogelijk weerwolven uit het spel te laten verdwijnen. Dit is lastig, want je weet van elkaar niet welke kaart je hebt. Het doel is om met alleen weerwolven of burgers over te blijven. Dit klinkt misschien saai, maar een heks, burgemeester, cupido en de onschuldige kunnen ook nog hun opwachting maken in dit spel..

Secret Hitler (maximaal 10 spelers)

secret hitler

Secret Hitler is geschikt om te spelen met 5 tot 10 spelers. In Secret Hitler gaan liberalen de strijd aan met fascisten. In het begin van het spel krijgt iedereen die meedoet een kaart waarop staat of je een liberaal of fascist bent. Er is één iemand de “Secret Hitler”, maar niemand weet wie dit is. De fascisten proberen zo snel mogelijk aan de macht te raken. De taak van de liberalen is om te achterhalen wie Hitler is en zijn machtsgreep voorkomen. Dit spel lijkt qua spelvorm op Weerwolven.

Saboteurs (maximaal 10 spelers)

Saboteurs

Saboteurs is geschikt voor 3 tot 10 deelnemers. In dit spel is er strijd tussen saboteurs en schatgravers. Je krijgt een willekeurige kaart toegewezen waar op staat bij welk team je hoort. Het is de bedoeling dat dit geheim blijft. Iedere speler krijgt daarnaast kaarten waarmee ze gangen kunnen opzetten, saboteren, of gereedschap kunnen gebruiken. Omdat niet duidelijk is wie bij welk team hoort kan het ook voorkomen dat je je eigen bondgenoten hindert. De speler die na een aantal rondes de meeste beloningen heeft verzameld is de winnaar.

Cards Against Humanity (tot 20 spelers!)

Cards Against Humanity

Cards Against Humanity is een spel dat gespeeld kan worden door 4 tot 20 spelers. Het is een echt party spel dat zorgt voor grappige en ongemakkelijke situaties tijdens het spelen. Het is de bedoeling dat de zwarte kaarten met de witte kaarten op een grappige manier worden gekoppeld. Op de zwarte kaart staat een vraag en op de witte een antwoord. Hierdoor zullen er zeker lachwekkende situaties ontstaan! Let er wel op dat dit spel geschikt is voor volwassenen boven de 18 jaar.

30 Seconds (tot 24 spelers)

30 Seconds

Anders dan andere spellen in deze lijst is 30 Seconds een bordspel. Het wordt gespeeld door 3 tot 24 spelers. Voor dit spel is het van belang dat er gespeeld wordt in teams van minimaal twee personen. Het ene teamlid probeert zo goed mogelijk 5 begrippen op een kaartje te omschrijven terwijl het andere teamlid het probeert te raden. Dit alles vindt plaats binnen 30 seconden. Teams die goed presteren komen het snelste vooruit op het bord. Het team dat als eerste de finish bereikt wint.

Codenames (maximaal 8 spelers)

codenames

In codenames draait alles om spionnen. Teams nemen het in dit spel tegen elkaar op en proberen contact te leggen met hun spionnen. Het hoofd van de geheime dienst geeft hints door een woord te benoemen dat betrekking heeft op woorden die al op tafel liggen. De teams proberen te voorkomen dat ze in aanraking komen met spionnen van andere teams of de huurmoordenaar. Een uniek spel dat gespeeld kan worden door 2 tot 8 spelers.