Zit je om wat voor reden samen thuis, dan heb je grofweg twee mogelijkheden. Je kan natuurlijk de avond vullen met het kijken naar Netflix, maar je kan ook kiezen voor een van de vele gezelschapsspelen. En je hebt echt niet voor alles spellen een grote groep nodig. De volgende elf gezelschapsspellen zijn gemaakt om met 2 personen te spelen.

7 wonder duel

7 wonders Duel

In veel opzichten lijkt het 7 Wonders Duel op de voorganger: 7 Wonders. De bedoeling is dat de spelers kaarten bemachtigen om zich op die manier als beschaving verder te ontwikkelen. In die zin is het spel dus hetzelfde, maar wel met dit verschil dat je het nu al met z’n tweeën kan spelen.

Schotten Totten

Schotten Totten

Schotse clans staan centraal in dit spannende spel. Het principe is simpel: breid je dorp uit voordat je buurman dat ook doet. Samen met je clan ga je de strijd om de grens van je dorp aan. Hierbij komt het vooral neer op tactisch inzicht en samenwerking met je clanleden.

Saboteur Het Duel​

Saboteur Het Duel

Ben je dol op gezelschapsspelen waarbij het juist de bedoeling is om gemeen te zijn? In dat geval is Saboteur Het Duel helemaal jouw ding. Elke speler krijgt een eigen rol toegewezen, namelijk die van dwerg of saboteur. De dwerg probeert een gang te graven naar een verborgen edelsteen. Dat lijkt eenvoudig, maar de saboteur probeert dit te voorkomen. Met speciale kaartjes geef je het verloop van het spel een onverwachte wending.

patchwork

Patchwork

In Patchwork gaat het om zowel je eigen tactisch inzicht als snelheid. De bedoeling is dat je op een slimme manier een lapjesdeken in elkaar zet. Dit is moeilijker dan je denkt. Je zal namelijk ook rekening moeten houden met de tijd die verstrijkt en de inkomsten die je genereert op basis van het aantal knopen.

Catan het duel​

Catan: het duel

Ben je slim genoeg om je eigen vorstendom op te bouwen en kun je de talloze ontberingen weerstaan? In Catan: het duel heb je die vaardigheden nodig, bovendien komt het ook aan op strategisch inzicht. In het spel reis je als het ware door drie verschillende tijdperken en beleef je Catan opnieuw.

Glasgow Bordspel

Glasgow Bordspel

Je krijgt de gelegenheid om Glasgow op te bouwen terwijl Schotland in hoog tempo veranderd in de 18e eeuw. Jouw opdracht is het om 20 gebouwen te realiseren en de stad zo klaar te maken voor de toekomst. Elk gebouw levert punten op en de speler met de meeste punten wint.

Onitama

Onitama

Onitama is een abstract informatiespel voor twee spelers en wordt gespeeld op een 5×5-bord. Elke speler begint met vijf pionnen aan zijn of haar kant. De belangrijkste pion, de hoofdpion staat in het midden van het bord. Elke speler krijgt twee kaarten met aanwijzingen en een vijfde kaart ligt gesloten op het bord. Deze laatste kaart rouleert tijdens het spel en zorgt voor een interessante dimensie.

hive

Hive

Hive is een prima spel om samen te spelen als je niet heel de avond bezig wilt zijn met een spel. Het doel van Hive is simpel: omsluit de bijenkoningin. Om dat te bewerkstelligen mag je zowel je eigen stenen als de stenen van je tegenstander gebruiken. De moeilijkheidsgraad wordt bepaald door het type steen. Die bestaan namelijk uit verschillende dieren, elk met hun eigen regels.

Ticket to Ride Nordic Countries

Ticket to Ride Nordic Countries

In Ticket To Ride: Nordic Countries ga je op reis en kom je in de verschillende Scandinavische landen: Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Het is de bedoeling dat je kaarten verzamelt om op die manier een route te claimen. Op die manier bezoek je de grote steden zoals Helsinki, Kopenhagen, Oslo en Stockholm. Net als de bekende Ticket to Ride Europe variant, maar dan perfect geschikt om met twee personen te spelen. 

Aqualin Bordspel​

Aqualin Bordspel

In dit spel staat niet een land of dorp centraal, maar het leven in de zee. In dit tactische spel is het de bedoeling dat je de macht over het rif in handen krijgt door het vormen van groepen. Dat is een bijzonder grote uitdaging en veel zal afhangen van je eigen tactiek. Heb je zes dezelfde dieren verzameld, dan is je groep compleet. Dat wil niet zeggen dat een groep uit maximaal zes dieren mag bestaan. Hoe groter de groep, hoe hoger het aantal punten.

Lost Cities Het Kaartspel

Lost Cities: Het Kaartspel

Tactisch bluffen en een goed planmatig inzicht zijn essentieel in dit spel. Het is jouw opdracht om expedities in vijf verschillende kleuren te bouwen. Dat is knap lastig, je medespeler mag het je namelijk extra moeilijk maken door kaarten vast te houden. Door het slim te spelen kan je als winnaar uit de bus komen.