De tijd dat Lego enkel gezien werd als kinderspeelgoed is allang voorbij. Al enkele jaren brengt Lego mooie sets uit, waar ook volwassenen veel plezier aan beleven. Deze sets zijn meestal wat uitdagender om te bouwen en dit is juist iets waarom volwassenen deze Legosets aanschaffen. Voor de meeste volwassenen is het bouwen van een Legomodel een vorm van ontspanning en om de gedachten even bij iets anders te hebben. Veel Legosets voor volwassen hebben bepaalde thema´s, zoals auto´s, kunst of een thema uit een film. Maak een keuze uit een selectie van 15 Legosets voor volwassenen.

lego bugatti chiron

Lego Technic: Bugatti Chiron

Snelle auto´s die voor de meeste mensen onbereikbaar zijn, is een populair thema voor volwassenen Lego. Zo is er de zeldzame Bugatti Chiron. Met een prijskaartje van meer dan 2,5 miljoen euro, is dit alleen een auto om van te dromen. Het Legomodel van de Bugatti Chrion, stelt jou in staat om toch van deze bijzondere auto te genieten op een 1:8 schaal. Uniek aan dit Legomodel, is dat je met de bijgeleverde sleutel de achterspoiler in de stand ´topsnelheid ´ kunt zetten.

Lego Star Wars Imperial Star Destroyer

Lego Star Wars: Imperial Star Destroyer

Ben jij een fan van de Star Wars series? Je bent niet de enige en daarom heeft Lego een hele lijn met Star Wars sets ontwikkeld. De topper is natuurlijk de Imperial Star Destroyer. Dit indrukwekkende ruimteschip is identiek nagebouwd zoals in de serie, met een kantelbare radarschotel en draaibare kanonnen. Ook de afmetingen van dit Legomodel zijn indrukwekkend. Het model is ruim 110 centimeter lang.

Lego Ideas Schip in een fles

Lego Ideas: Schip in een fles

Stond er vroeger bij jouw grootouders een schip in een fles in de kast?. Misschien ken je het wel en heb je al eens gefascineerd zitten kijken hoe dat scheepje in die fles terecht komt? Nu kun je deze fles met hierin een scheepje, zelf maken van Lego. Dit is een unieke doorzichtige fles, volledig van Lego en mét kurk en lakzegel.

Lego Creator t1 camper van

Lego Creator:
Volkswagen T1 Camper Van

De Volkswagen T1 bus behoort tot één van de bekendste modellen van Volkswagen. Vooral ook omdat hier gemakkelijk een camper van gemaakt kon worden. Lego heeft met dit model een prachtige replica voor in jouw woonkamer. Het Legomodel is zeer gedetailleerd, inclusief de luchtgekoelde motor, kampeerinterieur, opklapbare achterbank en versnellingspook.

Lego Architecture: Vrijheidsbeeld

Lego Architecture Vrijheidsbeeld

Ben jij geïnteresseerd in architectuur, kunst en geschiedenis? Dan vind je het vast leuk om het Vrijheidsbeeld in de haven van New York in Legoblokjes na te bouwen. Met een hoogte van 44 centimeter, is dit Legobeeld een opvallende verschijning in de woonkamer. Het model is natuurgetrouw nagemaakt, inclusief de opvallende 7-puntige kroon en de fakkel met eeuwige vlam.

lego taj mahal

Lego Creator: Taj Mahal

Heb jij zin om een zeer groot Legoproject aan te gaan? Kies dan voor de indrukwekkende Taj Mahal. Dit Legomodel bevat maar liefst 5.900 legoblokjes, voor urenlang bouwplezier. Hiermee bouw je de beroemde Taj Mahal na op een oppervlakte van bijna 60 x 50 centimeter. Alle details komen in het model voor, zoals de de centrale koepel, de omringende minaretten en ventsters met de karakteristieke bogen.

Lego Creator Aston Martin van James Bond

Lego Creator: Aston Martin van James Bond

In de oudere James Bond films rijdt James Bond in een Aston Martin uit 1964. Jij kunt dit model bouwen en net zoals in de films, is het Legomodel voorzien van allerlei slimme vernuftigheden. Zo kun je de nummerplaten omdraaien, het kogelwerende scherm optrekken of de bandensnijders uittrekken. Wanneer je de versnellingspook naar achteren trekt, komen de machinegeweren tevoorschijn. Je moet dus wel even wat moeite doen om dit vernuftige model te bouwen, maar dit loont zich zeker.

lego dinosaurus

Lego Ideas: Dinosaurusfossielen

Bouwen met Lego kan ook heel leerzaam zijn. Leer alles over het leven van miljoenen jaren geleden kennen met de bouw van dinosaurusfossielen. De set bestaat uit een drietal fossielen, die net zoals in het echt in een museum op een standaard staan. De fossielen zijn gemaakt op schaal van 1:32 en is inclusief een minifiguurtje van een skelet. Zo kun je de ook met deze legomodellen de verhoudingen zien tussen mens en dinosaurus. 

Lego Technic Porsche 911 GT3 RS

Lego Technic: Porsche 911 GT3 RS

Dit is een spectaculair en levensecht model van de Porsche 911 GT3 RS. Dit model met oranje carrosserie is een opvallende verschijning en zal zeker jouw hart als autoliefhebber sneller laten kloppen. Het model is erg gedetailleerd. Zo bouw je een gedetailleerd dashboard, inclusief handschoenenkastje en wat denk je van het bouwen van de 6-cilinder boxermotor?

Lego Pirates of the Caribbean Silent Mary

Lego Pirates of the Caribbean:
Silent Mary

Iedereen die de films van Pirates of the Caribbean kent, kent ook het spookschip Silent Mary. Bijzonder aan deze Lego replica van de Silent Mary, is de scharnierende boeg. Ook de romp die eruit ziet als een groot skelet is exact nagebouwd uit de film. Het model wordt geleverd inclusief een achttal minifiguurtjes, zoals Jack Sparrow en enkele spookpiraten. 

Lego Ideas NASA Apollo Saturn V

Lego Ideas: NASA Apollo Saturn V

Ben jij geïnteresseerd in ruimtevaartgeschiedenis? Dan zul je veel plezier beleven aan de bouw van de NASA Apollo Saturn V. Dit Legomodel is gebouwd op een schaal van 1:110 en gaat ruim een meter de hoogte in. Net zoals met de echte Apollo het geval is, zijn ook hier drie afneembare rekettrappen aanwezig, een maanlander en een maanorbiter.

boomhut

Lego Ideas: Boomhut

Heb jij altijd al eens een boomhut willen bouwen? Dat kan nu met dit Legomodel. Dit is niet zomaar een boomhut, maar een volledig huis die verscholen ligt in een grote boom, met een slaapkamer, badkamer en kinderkamer. De boomtop en daken zijn afneembaar. Dit is een prachtig Legomodel voor iedereen die van kleine details houdt. Het blad van de boom kun je gemakkelijk omzetten van zomers groen naar geelbruin voor een herfstboom.

Lego Stranger Things

Lego Stranger Things:
The Upside Down

Volg jij de Netflix serie ´Stranger Things´? Dan komt de term upside down je zeker bekend voor. Hiermee wordt de alternatieve en duistere dimensie bedoeld, die parallel loopt met de menselijke wereld. In dit ingenieuze Legomodel is dit letterlijk upside down, doordat dit een opklapbaar model is van de woning van de familie Byers. Draai het model om en je verkeerd in de andere dimensie, die met donkere Legoblokjes ook echt duister is gemaakt.

Lego Ideas Steamboat Willie

Lego Ideas: Steamboat Willie

Disney´s allereerste tekenfilm uit 1928 was Steamboat Willie. Deze tekenfilm betekende de introductie van Mickey en Mini Mouse en deze beelden zijn inmiddels historisch te noemen. Lego heeft een Legomodel gecreëerd, waarin iedereen deze historische beelden zelf kan nabouwen. Heel bijzonder, is dat de boot en de figuren in zwart/wit zijn, net zoals de tekenfilm.

Lego Star Wars Tie Fighter

Lego Star Wars: Tie Fighter

De fervente fans van Star Wars kennen ongetwijfeld Tie Fighter, die in verschillende Star Wars films terugkomt. Dit wapen heeft zelfs geleid tot de vernietiging van de allereerste Death Star. Lego heeft van de Tie Fighter een prachtig model gemaakt, die niet mag ontbreken in de kasten van Star Wars fans.